Finnairin lentäjä ansaitsee kaksi kertaa enemmän

Finnairin lentäjät ansaitsevat kaksi kertaa enemmän kuin esimerkiksi Finncomin lentäjät. Myös matkustamohenkilökunta ansaitsee parempaa palkkaa. Finnairin lentäjien ja matkustamomiehistön palkat ovat korkeammat kuin esimerkiksi Finncomilla. Helsingin Sanomien yrityksistä keräämien tietojen mukaan  Finnairin lentäjät ansaitsevat nyt kaksi kertaa Finncomin lentäjät.

Viime vuonna Finnairin lentäjät ansaitsivat vielä enemmän eli keskimäärin 139 000 euroa, kun Finncomin lentäjien vuositulot pysyivät noin 55 000 eurossa.

Tänä vuonna ero on hieman pienempi. Helsingin Sanomien mukaan Finnairin lentäjien vuositulojen odotetaan pysyvän tänä vuonna 129 000 eurossa, kun taas Finncomin lentäjien tulot nousevat 60 000 euroon.

Ilta-Sanomin  mukaan Finnairin lentäjien ja perämiesten keskipalkka on 12 000 euroa kuukaudessa. Pitkän matkan kapteenit tienaavat 20 000 euroa kuukaudessa.

Ilta-Sanomin mukaan Finnairin lentäjillä on myös ilmainen autoetu, jonka arvo on noin 600 euroa kuukaudessa.

Vapaapäiviä kertyy myös vähintään 10 kuukaudessa, eikä lentäjiä voi määrätä muihin tehtäviin kuin vapaaehtoisesti ja virka-ajan mukaan. Vaikka nuorempi lentäjä etenee kapteenin virkaan ja saisi palkankorotuksen, on IS:n mukaan myös samaan paikkaa hakeneelle vanhemmalle lentäjälle maksettava sama palkka.

Myös matkustamohenkilöstö tienaa Finnairilla paremmin kuin Finncomilla. Finnairissa lentoemännät ja lentoemännät ansaitsevat 35 000 euroa vuodessa, tuntipalkalla 15–20 euroa. Finncomissa palkka on pienempi, mutta yritys ei kerro HS:lle tarkemmin.

Finnairin aasialaisen matkustamomiehistön vuositulot jäävät pienemmiksi (15–30 000 euroa) työtuntien vähentämisen vuoksi.  

Leave a Comment